ГоловнаПолітика

Тюремники не бачать причин для звільнення Луценка

Пенітенціарна служба задоволена здоров'ям екс-міністра, але обіцяє дообстежити його.

Тюремники не бачать причин для звільнення Луценка
Фото: EPA/UPG

Державна пенітенціарна служба заявляє про відсутність підстав для ініціювання звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

"Відповідно до висновків лікарів, керівництво колонії не має жодних юридичних і медичних підстав для скерування матеріалів до суду з метою розгляду питання про звільнення засудженого Луценка від відбування покарання за станом здоров'я", - сказано в ньому.

Пенітенціарна служба оцінила стан здоров'я Луценка як задовільний і повідомила, що він перебуває під постійним наглядом медперсоналу колонії.

Також вона інформує, що інструментальне дообстеження стану здоров'я Луценка зроблять цього тижня.

У прес-службі нагадали, що таке дообстеження планово рекомендувала комісія лікарів, які відвідали Луценка в Менській виправній колонії №91 (Чернігівська обл.) 2 жовтня.

Нагадаємо, раніше адвокати Луценка скерували скаргу омбудсмену Валерії Лутковській, де заявили, що керівництво Менської колонії не бажає готувати документи до суду на звільнення Юрія Луценка від відбування покарання за станом здоров'я.

У скарзі зазначено, що в Луценка в Київському СІЗО під час обстеження комісією МОЗ України виявили хвороби, які не сумісні з перебуванням у місцях позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram