ГоловнаПолітика

Зростання цін на газ можуть зупинити тільки кардинальні зміни після виборів, - Симоненко

На думку лідера КПУ, Україну очікує безконтрольне і безупинне зростання тарифів щомісяця.

Зростання цін на газ можуть зупинити тільки кардинальні зміни після виборів, - Симоненко
Фото: www.kpu.ua

Зростання цін на газ і житлово-комунальні послуги зможуть зупинити тільки кардинальні зміни після парламентських виборів.

Про це заявив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі з виборцями міста Гайворон (Кіровоградська область), передав ГолосUA.

Політик нагадав, що зараз влада приватизовує облгази.

За його словами, це може означати тільки одне - безконтрольне і безупинне зростання тарифів щомісяця. "Перед виборами влада запевняє народ в якихось змінах, в зростанні зарплат і зупинці зростання цін на газ і тарифів ЖКГ. Але, якщо придивитися до їх обіцянок, можна відразу сказати, що незначне підвищення десь обертається величезним збитком з іншого боку", - підкреслив Симоненко.

У цьому контексті політик вважає як ніколи доречним розвиток вугільної промисловості в Україні. Він переконаний, що Україна повинна розвивати програму переходу на вугілля, як це роблять у всіх цивілізованих країнах, які намагаються стати менш залежними в газовому питанні.

"У нас же все навпаки. Запитайте себе, де знаходитиметься "Олександріявугілля", яка забезпечувала не тільки Кіровоградщину, але і всю Україну? Запитайте, чи розвивається сьогодні завжди вугільна Луганська область?", - підкреслив він.

Також під час виступу Симоненка жителі міста поскаржилися йому, що за 20 років незалежності України в місті так і не було проведено газ, в результаті чого гайворончани переходять на автономне опалення і змушені платити подвійні тарифи за електроенергію.

Політик назвав це результатом безвідповідальної політики влади та відсутністю державного контролю в газовій сфері.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що 2013 року тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram