ГоловнаПолітика

Комуністи не підуть в коаліцію з Партією регіонів, - Голуб

Партія регіонів не виконала переважну частину своїх зобов'язань перед КПУ.

Комуністи не підуть в коаліцію з Партією регіонів, - Голуб
Фото: bagnet.org

У нинішньому парламенті жодних коаліцій немає.

Про це сказав "Главкому" народний депутат від Компартії України Олександр Голуб.

"Буває тільки ситуативна більшість. Ми спостерігали не раз, коли Партія регіонів протягує через голосування антинародні реформи, використовуючи голоси "помаранчевих". І нагадаю, що комуністи з усіх принципових питань, що зачіпають інтереси народу, голосувала завжди проти позиції і законопроектів Партії регіонів. Усім тим, хто сьогодні роздуває фальшиву тему про те, що, нібито, "комуністи співпрацюють з владою", я б радив тільки одне: загляньте на сайт Ради, подивіться результати голосування з принципових питань, і не ганьбіться, висмоктуючи з пальця фальшивки і провокаційні заяви", - заявив Голуб.

Якщо говорити про політичну партію, то ми сьогодні єдина політична структура, в першу чергу, я говорю про лівий блок, який є дійсно опозиційним

— Петро Симоненко, лідер КПУ

Він зазначив, що сьогодні "всім вже видно і зрозуміло", що "влада веде активну інформаційну війну проти комуністів, наразі - на регіональному рівні, але думаю, що через тиждень це буде і на національному рівні".

Говорячи про конфігурацію майбутнього парламенту, Голуб зазначив, що "тут не все буде так однозначно, як комусь хотілося б". "Одне можу з упевненістю сказати, що за будь-якої конфігурації комуністи не голосуватимуть за жодну антинародну реформу. І будуть наполягати на своїх тезах про те, що олігархи повинні повернути державу і її багатство народу", - сказав він.

"А якщо повернуться до старих угод КПУ і ПР, то потрібно розуміти два принципові моменти. По-перше, це було питання тактики: ця угода запобігла угоді, що готувалася між ПР і помаранчевими. По-друге, вона ґрунтувалася на конкретних зобов'язаннях ПР з цілої низки принципових для Компартії питань. А саме: курс на Росію, входження в Митний союз, дві державні мови, відмова від курсу на входження в НАТО. Як всім відомо, Партія регіонів не виконала переважну частину своїх зобов'язань і перед своїми виборцями, і перед КПУ", - заявив Голуб.

За його словами, сьогодні відверто протилежними залишаються підходи комуністів і регіоналів "в політичній та економічній моделі країни, в питаннях катастрофічної для України співпраці з МВФ і СОТ, безперспективного та ірраціонального прагнення партії влади в ЄС, ігнорування важливих інтеграційних процесів на пострадянському просторі, дефашизація гуманітарної сфери всередині держави, забезпечення рівних мовних і культурних прав для всіх громадян країни, незалежно від їх національності".

"То про які тоді спільні політичні союзи з ними сьогодні може йти мова?", - зазначив комуніст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram