ГоловнаПолітика

Франція закликає Україну не порушувати свободу висловлення думки

Франція закликає Україну не порушувати свободу висловлення думки

Франція закликає Україну не порушувати свободу висловлення думки

Франція вважає, що можливе введення в Україні заборони пропаганди гомосексуалізму призведе до порушення свободи вираження думки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства Франції в Україні.

"Ми стурбовані прийняттям українським парламентом в першому читанні проекту закону, який передбачає покарання за "пропаганду гомосексуалізму" терміном до 5 років позбавлення волі. Цей законопроект є очевидним порушенням свободи вираження думки", - сказано в ньому.

У повідомленні наголошено, що Франція рішуче засуджує будь-які форми дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності.

Що б не говорили про європейську інтеграцію, але вона полягає в інших речах, в тому числі й суспільно-культурного характеру, але це зовсім не стосується речей, які дозволяють узаконити одностатеві шлюби, скажімо. Нехай це і не по-європейськи, але я проти пропаганди гомосексуалізму

— Василь Горбаль, народний депутат від Партії регіонів

Франція закликає українську владу дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань із захисту прав людини і продовжить уважно стежити за ситуацією в Україні.

Як повідомляло агентство, управління верховного комісара Організації Об'єднаних Націй з прав людини вважає, що законопроект №8711, який передбачає заборону пропаганди гомосексуалізму, є дискримінаційним і суперечить міжнародним зобов'язанням України.

2 жовтня Рада ухвалила цей законопроект у першому читанні.

Міністерство закордонних справ розраховує, що Рада під час подальшого розгляду законопроекту про заборону пропаганди гомосексуалізму вповні врахує міжнародні зобов'язання України стосовно захисту прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram