ГоловнаПолітика

Луценко погодиться на дообстеження тільки в разі лікування за межами колонії

Є підозра, що в екс-міністра починають кривавити виразки.

Луценко погодиться на дообстеження тільки в разі лікування за межами колонії
Фото: EPA/UPG

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко погодиться на дообстеження, яке передбачає ендоскопію, тільки в разі його подальшого лікування у стаціонарі за межами Менської колонії.

Про це заявила дружина і захисник екс-міністра Ірина Луценко. За її словами, Луценка повинні дообстежити через загострення захворювань підшлункової залози і портальну гіпертензію, повідомили в прес-службі "Народної Самооборони".

"Щодо підшлункової, шлунка і болю в черевній порожнині, Юрія Віталійовича обов'язково будуть дообстежувати, адже є підозра, що в нього починають кривавити виразки. Дуже серйозні питання залишаються з гепатитом і цирозом печінки, а також портальною гіпертензією. Адже портальна гіпертензія належить до списку хвороб, несумісних із перебуванням у колонії", - зазначила пані Луценко.

Як наголосила дружина екс-міністра, лікарі побоюються з приводу можливих наслідків, тому проводять обстеження.

"Це дообстеження може відбуватися в Чернігівській обласній лікарні або в лікарні швидкої медичної допомоги в Києві на умовах, що Луценка вивезуть 20 листопада на апеляцію... Але я думаю, радше за все, це відбуватиметься в Чернігівській обласній лікарні", - додала вона.

Також дружина екс-міністра повідомила, що Луценко написав заяву, про те, що він згоден на ендоскопічне обстеження тільки за умови подальшого лікування в стаціонарі за межами Менської колонії.

Про це Луценко повідомив Лутковську, яка відвідувала Менську колонію, а також керівника Чернігівської пенітенціарної служби.

"Він поставив чіткі умови: або його кладуть у стаціонар, лікують і проводять дообстеження, або його не лікують у стаціонарі і тоді він не дає згоди на дообстеження", - наголосила дружина Луценка.

Як повідомляли раніше, експерти з управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА зробили консультативний висновок про стан здоров'я екс-голови МВС Юрія Луценка і дали рекомендації з лікування. Фахівці рекомендували, крім медикаментозного лікування, планово пройти дообстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram