ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Соболєв: якщо не домовимося з Кличком, значить була вказівка ​​тягнути час

За словами політика, переговори відбуватимуться виключно щодо мажоритарних кандидатів.

Соболєв: якщо не домовимося з Кличком, значить була вказівка ​​тягнути час
Фото: Макс Левин

Кандидат в народні депутати від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Сергій Соболєв підтвердив інформацію про те, що опозиціонери проведуть екстрений з'їзд наступного тижня.

Як заявив політик в ексклюзивному коментарі LB.ua, за попередньою інформацією з'їзд відбудеться в середу, 10 жовтня.

За його словами, соціологічні оцінки, які зараз лунають, не будуть предметом обговорення партійних списків на майбутніх переговорах, оскільки розмова йтиме саме щодо об'єднання зусиль у мажоритарних округах.

"Переговори між Об'єднаною опозицією і "УДАРом" пов'язані не з соціологічними даними, а з тим, що в цілій низці мажоритарних округів є великий шанс перемогти представників Партії регіонів і самовисуванців", - сказав він.

"Питання об'єднання зусиль можна вирішити тільки за згодою двох сторін. Наше згода є і ми вже майже четвертий місяць про це говоримо представникам "УДАРу". Ми пропонували зробити це до початку передвиборної кампанії, а потім і після. На жаль, виникали постійно якісь причини, щоб не сісти за стіл переговорів", - додав Соболєв.

Також опозиціонер повідомив, що, якщо не вдасться домовитися зараз, значить "була вказівка сісти за стіл переговорів і спеціально ні до чого не прийти, просто затягуючи час".

Політик також зазначив, що визначати кого підтримувати під час голосування - представників Об'єднаної опозиції або "УДАРу" - будуть опитування, що проведуть чотири різні соціологічні компанії.

Нагадаємо, лідери Об'єднаної опозиції та "УДАРу" планують наступного тижня підписати угоду, яка визначить найбільш рейтингових мажоритарників, щоб до парламенту не пройшли представники влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram