ГоловнаПолітика

Януковичу презентували діамантову "Біблію Далі" (фото)

Раніше унікальне видання подарували Папі Римському Бенедикту XVI.

Президенту Вікторові Януковичу передали Біблію з ілюстраціями Сальвадора Далі для Музею подарунків Адміністрації Президента України.

Про це повідомляють у прес-релізі організатори експозиції на виставці "Книга на всі часи", яка проходить у музеї "Духовні скарби України".

Там презентували Біблію з ілюстраціями неординарного Далі. Кожна книга має власний порядковий номер і прикрашена унікальним комплексом цінних каменів, один з яких - діамант у чотири карати.

"За традицією, яку започаткували європейські країни, глава держави приймає в подарунок перший примірник видання. На сьогодні "Біблія Далі" прикрашає президентські бібліотеки Італії, Німеччини, Словаччини, Чехії", - сказано в прес-релізі.

"Тому перший примірник видавець Олег Шпільман передав Вікторові Януковичу для Музею подарунків Адміністрації Президента України", - роз'яснюють організатори.

"Ще кілька екземплярів знайшли своє місце в зібранні Національного музею історії України, фондах музею "Духовні скарби України". А четвертий екземпляр Біблії Далі повернувся на батьківщину майстра, її прийняв у дар посол Королівства Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно", - додають вони.

Біблія з ілюстраціями Далі була подарована свого часу і Папі Римському Бенедикту XVI.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram