ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Ударівець" відмовився поступатися округом Ар'єву через нечесну гру

Але визнає, що все вирішить керівництво партії.

"Ударівець" відмовився поступатися округом Ар'єву через нечесну гру

Кандидат у депутати від "УДАРу" Олександр Сергієнко, який балотується у 218 столичному окрузі, не хоче зніматися з виборів заради кандидата від Об'єднаної опозиції Володимира Ар'єва.

Сергієнко пригадує історію з газетою, видана нібито від імені кандидата "Батьківщини" Ар'єва з не найкоректнішою подачею кандидата від "УДАРу".

"Цей плакат було кваліфіковано як нечесну боротьбу, - пригадує Сергієнко. - І я особисто цій людині не хотів би передавати свої голоси. Люди самі повинні вирішити, хто кращий, - це оптимальний шлях вирішення проблеми. Але це моя особиста думка - зрозуміло, що все вирішується на вищих щаблях партії".

На сьогодні ми ще ведемо переговори. Ми розуміємо, що можемо виграти у представників влади, тільки якщо узгодимо єдиного кандидата від опозиційних сил. У цьому напрямку ми зараз активно працюємо. Поки я не готовий називати конкретні імена або цифри. Тільки ми приймемо рішення, відразу ж оголосимо публічно, про що ми домовилися.

— Віталій Кличко, лідер "УДАРу"

Сергієнко каже, що, на відміну від багатьох конкурентів, не позиціонує себе як опозиційний кандидат і вважає, що спочатку з "УДАРом" хотіли вчинити не зовсім красиво: "Не дуже чесна гра була в момент, коли одна сила взяла собі в Києві 9 округів, а іншій із приблизно таким самим рейтингом у столиці запропонувала 4".

Зазначимо, що лідери Об'єднаної опозиції та "УДАРу" планують наступного тижня підписати угоду, яка визначить найбільш рейтингових мажоритарників, щоб до парламенту не пройшли представники влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram