ГоловнаПолітика

Янукович: Україна працює над секретною зброєю

Президент повідомив, що українська військова техніка постійно модернізується.

Янукович: Україна працює над секретною зброєю
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна буде залишатися активним гравцем на світовому ринку зброї.

Про це він сказав журналістам після відвідування 240-го центру підготовки підрозділів 8-го армійського корпусу Збройних сил України в Житомирській області.

За словами Януковича, сьогодні українська військова техніка має попит на світовому ринку, але Україна постійно працює над її удосконаленням.

Як сказав Президент, це стосується широкого спектру озброєння, починаючи зі стрілецької зброї. Він зазначив, що Україна активно працює над розробкою нових літаків. Янукович висловив упевненість, що новий літак Ан-70 буде конкурентоспроможним у світі.

Він нагадав, що Україна - держава, яка має досвід будівництва ракетних комплексів. "Ми працюємо і над цим питанням", - сказав Президент, відзначивши, що існує і низка інших цікавих напрямків, про які він не хотів би говорити широко.

Янукович у Житомирській області спостерігав за експериментальними тактичними спеціальними навчаннями зі зведеною тактичною групою, які відбулися в рамках комплексу навчань "Перспектива-2012". Під час навчань були представлені нові розробки військової техніки, якими, за словами Президента, він залишився задоволений.

Нагадаємо, раніше Україна була неодноразово замішана в збройових скандалах. Так, у серпні 2012 року ООН звинуватила компанію із Запоріжжя в незаконному експорті зброї до Еритреї через британський офшор, а в квітні в зарубіжних ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна таємно поставляє зброю в Сирію.

Крім того, раніше Україну неодноразово звинувачували в незаконних поставках зброї в африканські країни: згідно з інформацією, опублікованою WikiLeaks, а також звітом Міжнародної правозахисної організаціїAmnesty International, Україна названа однією з країн, чия зброя розпалює конфлікт в Південному Судані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram