ГоловнаПолітика

Власенко: Влада намагалася маніпулювати Кваснєвським і Коксом

Адвокат упевнений, що влада продовжує свої маніпуляції й інсинуації.

Власенко: Влада намагалася маніпулювати Кваснєвським і Коксом
Фото: byut.com.ua

Українська влада намагалася маніпулювати місією Європарламенту зі спостереження за судовими процесами над екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це заявив адвокат Тимошенко, народний депутат України (БЮТ-Б) Сергій Власенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Я переконаний в тому, що влада України робила спробу використати місію президентів Кваснєвського (екс-президент Польщі Александр Кваснєвський, - Ред.) і Кокса (екс-голова Європарламенту Пет Кокс, - Ред.) для того, щоб продовжувати свої маніпуляції й інсинуації. Їм плювати на цю місію, їм важливо виконати своє завдання", - заявив Власенко.

Захисник нагадав, що на очах місії спостерігачів від Європейського парламенту Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ без будь-яких підстав кілька разів переносив розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко на вирок у "газові" справі.

Водночас Сергій Власенко вважає, що завчасно оцінювати результати діяльності місії та рішення про тимчасове припинення її роботи.

"На мою думку, ще рано коментувати це рішення, оскільки ми не розуміємо тих підстав і причин, через які його прийнято", - зазначив він.

Нагадаємо, 2 жовтня стало відомо, що Європейський парламент призупинив на час парламентських виборів в Україні роботу спостережної місії екс-президента Польщі Александра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса у справах екс-прем'єрки Юлії Тимошенко й екс-голови МВС Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram