ГоловнаПолітика

Журавський знову взявся за журналістів (Документ)

Голова комітету зі свободи слова закликає депутата подивитися у вічі працівникам ЗМІ.

Журавський знову взявся за журналістів (Документ)

Народний депутат України від Партії регіонів Віталій Журавський звернувся до комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації зі скаргою на діяльність журналістів телеканалів "1+1" і "5 канал".

Про це свідчить документ, який має LB.ua.

Зокрема, депутата засмутив ракурс подачі матеріалів цими телеканалами. Повідомлення ЗМІ він вважає "спланованою провокацією, яка завдає шкоди його честі і гідності, і вимагає спростування".

Як відомо, Віталій Журавський є автором скандального законопроекту, що передбачає кримінальну відповідальність за наклеп. Якби цей законопроект не був відхилений Верховною Радою 2 жовтня, журналістів очікувало б кримінальне покарання.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець у відповідь на звернення Журавського запевнив LB.ua, що засідання комітету збере найближчим часом.

"На вимогу депутата Журавського я, звичайно, зберу засідання комітету і зроблю це якомога швидше - в понеділок або у вівторок. І дуже сподіваюся, що на нього прийде і сам пан Журавський, а також прийдуть подивитися йому у вічі журналісти, і їх кількість буде не меншою, ніж на мітингу проти закону про наклеп цього самого суб'єкта законодавчої діяльності".

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України в першому читанні ухвалила скандальний закон про наклеп, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі журналістів, у чиїх матеріалах будуть знайдені ознаки наклепу. Під тиском української та світової громадськості, а також журналістів законопроект відхилили. Однак у Партії регіонів відкрито заявляють, що депутати повернуться до нього після виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram