ГоловнаПолітика
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

Литвин підтримує заборону пропаганди гомосексуалізму

Міжнародні норми вторинні щодо вірувань українців, упевнений спікер.

Литвин підтримує заборону пропаганди гомосексуалізму
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що парламент ухвалить у другому закон про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії "Рада".

"Я думаю, що таке рішення треба ухвалити, взявши до уваги зауваження та рекомендації науково-експертного управління, а коли воно дає свої рекомендації, воно діє відсторонено, дотримуючись правових позиції й орієнтуючись на міжнародні норми та зобов'язання України. І я думаю, саме з урахуванням цих зауважень цей закон буде ухвалено", - сказав він.

Законопроект є порушенням низки міжнародних зобов\'язань України, зокрема, в рамках Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод, Конвенції про права дитини - і суперечить рекомендаціям Європейського суду з прав людини та Комітету Організації Об\'єднаних Націй з прав людини

— Amnesty International

У спікера запитали, чи не буде відповідний закон, у разі його прийняття, суперечити міжнародним нормам.

"Міжнародні норми повинні співвідноситися з мораллю, основами, зокрема й віруваннями людей. Я думаю, що кожна сторона повинна це враховувати", - вважає спікер.

Литвин наголосив, що в Україні мають діяти норми законодавства, які передусім повинні відповідати сформованим у державі звичаям, традиціям, віруванням.

Нагадаємо, 2 жовтня Рада 289 голосами ухвалила цей законопроект у першому читання.

Якщо закон набуде чинності, то телепрограми і фільми, які доброзичливо зображують гомосексуалістів (наприклад, гучний фільм "Горбата гора"), опиняться під забороною. Заборона торкнеться також гей-парадів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram