ГоловнаПолітика

"Регіонал" Яценко подав до суду на журналіста за пост у Facebook

Нардеп вимагає спростування звинувачень у причетності до ДТП.

"Регіонал" Яценко подав до суду на журналіста за пост у Facebook
Антон Яценко

Нардеп від Партії регіонів Антон Яценко подав позов проти журналіста каналу ТВі Артема Шевченка за те, що останній на своїй сторінці в соцмережі Facebook опублікував повідомлення про причетність депутата до ДТП.

Обурення Яценка викликав пост за 2 вересня, в якому журналіст розповів, що, за даними його джерел із центрального апарату МВС, "уночі під містом Умань сталася ДТП за участю народного депутата, члена фракції ПР і кандидата в депутати по уманському округу #200 від ПР Антона Яценка. Він, перебуваючи за кермом "Мерседеса ML500", врізався в автомобіль "Деу Nexia", в якому загинула одна людина. Джерело повідомляє, що депутат Яценко знаходився в стані алкогольного сп'яніння".

Кандидат вимагає визнати цю інформацію недостовірною, видалити пост зі сторінки Артема Шевченка й опублікувати на ній спростування, текст якого він самостійно підготував.

Нагадаємо: експертиза встановила, що Антон Яценко не був учасником аварії. За кермом автомобіля була його сестра, а сам кандидат у нардепи перебував у цей час в Умані.

"Ми з Яценком бачилися у Верховній Раді, і він сказав, що готовий запропонувати мирову угоду. Однак наразі умови не повідомив", - розповів у коментарі "Виборам і ЗМІ" Артем Шевченко.

Також він підтвердив, що в під час журналістського розслідування, проведеного пізніше, було встановлено, що Антон Яценко дійсно не перебував за кермом автомобіля під час ДТП.

"Я написав про це в Facebook і сказав в ефірі ТВі - перепросив за поширення цієї інформації. Але отримав я її від своїх джерел лише тому, що Яценко дуже швидко опинився на місці ДТП, і ця його оперативність дала привід моєму інформатору зробити завчасні висновки про причетність депутата до аварії".

Шевченко додав, що Яценко міг просто не помітити пост на Facebook, де про це йшлося. Або подавав позов ще до того, як з'явився цей запис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram