ГоловнаПолітика

Європарламент призупинив місію Кокса та Кваснєвського в Україні

Спостереження буде продовжено після завершення виборів.

Європарламент призупинив місію Кокса та Кваснєвського в Україні

Європейський парламент призупинив на час парламентських виборів в Україні роботу місії спостереження екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса за справами екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка.

Такі результати слухання проміжної доповіді Кокса та Кваснєвського, яке відбулося у вівторок в Брюсселі в рамках засідання конференції президентів Європарламенту, повідомив після закінчення засідання президент ЄП Мартін Шульц.

Місія буде продовжена після завершення виборів в Україні.

Нагадаємо, 6 червня Європарламент делегував в якості наглядової місії на розгляд касації у справі Тимошенко колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Патріка Кокса. Вони розпочали роботу 11 червня. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Шульцем.

Пізніше їх мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами Луценка і колишнього т.в.о. голови Міноборони Валерія Іващенка, а також за підготовкою до майбутніх парламентських виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram