ГоловнаПолітика

Грищенко запевняє, що Україна впритул підійшла до асоціації з ЄС

За словами міністра, Україна змогла продемонструвати конкретну базу в плані проведення реформ.

Грищенко запевняє, що Україна впритул підійшла до асоціації з ЄС
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що Україна максимально близька до підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це він сказав під час ХI Ради керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє РБК-Украина.

"Україна впритул підійшла до асоціації з ЄС. Угода про асоціацію - це об'ємний фоліант. За кожною сторінкою - робота політиків, дипломатів, економістів", - заявив Грищенко.

За його словами, Україна змогла продемонструвати конкретну базу в плані проведення реформ.

Міністр нагадав, що минулого року в рамках виконання "домашніх завдань" Україна приєдналася до чотирьох міжнародних конвенцій, було ухвалено 11 нових законів, створено два державні органи, принципово вирішено питання про впровадження біометричних паспортів, також практично завершено законодавчу фазу плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

За нинішніх умов, я думаю, буде дуже складно підписати Угоду про асоціацію. Я хотів би нагадати, що для підписання цієї угоди необхідна згода всіх країн ЄС. А наразі багато країн ЄС не хочуть підписувати цей документ, зважаючи на ситуацію, що склалася в Україні

— Жозе Мануел Пінту Тейшейра, екс-голова представництва Євросоюзу в Україні

Як відомо, в ЄС неодноразово заявляли, що підписання угоди можливе тільки після того, як Київ виконає низку вимог, серед яких - припинення переслідування опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram