ГоловнаПолітика

Фельдман вважає мультикультуралізм ідеальною стратегією для України

Нардеп вважає, що зважена етнонаціональна політика є досягненням української держави.

Фельдман вважає мультикультуралізм ідеальною стратегією для України
Фото: www.ihrpex.org

Україна може служити наочним прикладом вдалої етнічно стабільної держави для країн Європи, які потерпають від етно-культурних і релігійних суперечностей, вважає засновник Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії (IHRPEX), народний депутат України Олександр Фельдман.

Про це він заявив на Міжнародному саміті з проблем захисту прав національних меншин "Досвід України для світу".

"Зважена

етнонаціональна політика української держави є серйозним досягненням, оскільки відсутність сутичок на етнічному та релігійному ґрунті створює основу для внутрішньої соціальної стабільності держави. На щастя, в нашій державі мирне співіснування безлічі етнічних спільнот і релігійних громад стало природним вибором розвитку, підкріпленим постійним діалогом із владою", - сказав Фельдман.

На думку засновника IHRPEX, політика мультикультуралізму може бути доволі ефективною та миротворчою, незважаючи на заяви канцлера Німеччини Анґели Меркель про те, що цей курс зазнав поразки в європейських країнах.

"Світова політика відрізняється непостійністю: то виробляються спроби всіх уніфікувати шляхом курсу на глобалізацію, то здійснюється поворот до культивування різноманіття через мультикультуралізм. І висновки про неефективність того чи іншого курсу робляться на підставі "швидких" результатів, які в цьому просторово-соціальному зрізі просто неможливі . Україна є успішним прикладом етнічно стабільної мультикультурної держави для всіх країн Європи, тому не варто завчасно таврувати мультикультуралізм ганьбою", - зазначив народний депутат.

Як повідомляли, Міжнародний саміт з проблем захисту прав національних меншин "Досвід України для світу" проводиться з ініціативи Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії (IHRPEX), Асоціації національно-культурних об'єднань України (АНКОУ), за підтримки Кабінету Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram