ГоловнаПолітика

ПАРЄ: влада дуже зашкодить Україні, залишивши Тимошенко у в'язниці

Голова моніторингового комітету ПАРЄ розповів власне бачення ситуації в країні.

ПАРЄ: влада дуже зашкодить Україні, залишивши Тимошенко у в'язниці
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Українська влада зашкодить країні, якщо залишить екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко й екс-міністра МВС Юрія Луценка у в'язниці.

Про це заявив голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель.

На запитання про те, що буде, якщо Юлія Тимошенко залишиться у в'язниці, Еркель відповів: "Дуже складно передбачити, що трапиться".

"Я повністю згоден, що Тимошенко на посаді прем'єр-міністра проґавила безліч можливостей, які не слід було б марнувати. Вона, наприклад, не змогла просунути Україну на шляху становлення ринкової економіки. Але я хочу наголосити - навіть за те, у чому її звинувачують, належить політична відповідальність, а не кримінальна", - зазначив він в інтерв'ю газеті "Коммерсантъ-Украина".

Представник ПАРЄ висловив думку, що колишніх представників українського уряду можна зарахувати до політичних в'язнів.

"Думаю, що влада дуже зашкодить Україні, якщо після виборів вирішить надовго залишити у в'язниці Юлію Тимошенко і Юрія Луценка", - заявив він.

"Я, до речі, не вважаю ці два випадки такими вже подібними. Я говорю про вибори, оскільки не виключаю, що те, що відбувається в цій сфері, засноване на передвиборному розрахунку влади. Хоча навіть якщо це так, це теж варте вкрай негативної оцінки. Утім, ми побачимо, чи так це, коли в їхніх справах буде винесено рішення Європейського суду з прав людини", - зазначив Еркель.

Нагадаємо, в січні цього року ПАРЄ у своїй резолюції рекомендувала українській владі декриміналізувати статті Кримінального кодексу України, за якими засуджено Тимошенко.

На цьому етапі ПАРЄ розглядає проект резолюції, що визначає термін "політичний в'язень". Юлія Тимошенко та Юрій Луценко підпадуть під цей термін у разі його схвалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram