ГоловнаПолітика

Комуніст переконуватиме своїх колег не голосувати проти "наклепу"

Фракція Компартії України наразі не ухвалила рішення.

Комуніст переконуватиме своїх колег не голосувати проти "наклепу"
Фото: bagnet.org

Фракція Компартії України ще не ухвалила рішення стосовно голосування щодо скасування законопроекту про наклеп.

Про це напередодні заявив народний депутат від КПУ Олександр Голуб в ефірі ІСТV.

"Я не знаю, яке рішення прийме фракція у вівторок вранці перед голосуванням. Я обов'язково буду підтримувати це рішення, але я буду переконувати своїх колег не голосувати за відкликання цього законопроекту", - сказав він, повідомляє УНН.

Він зазначив, що "з брехнею і наклепом у державі потрібно закінчувати".

"Безумовно, той закон, який є, потребує доопрацювання, але потрібно йти цим шляхом, тому що з наклепом у нашій державі ми ніколи не покінчимо", - сказав політик.

Як відомо, законопроект про введення кримінальної відповідальності за наклеп ухвалили в першому читанні 18 вересня, він викликав украй негативну реакцію українських журналістів і європейських організацій.

Увечері 25 вересня автор документа Віталій Журавський вирішив відкликати скандальний законопроект. Президент Віктор Янукович схвалив вчинок регіонала, наголосивши, що той просто виправив свою помилку.

1 жовтня, під стінами парламенту пройшов мітинг журналістів, які зажадали негайного скасування документа, пригрозивши страйком.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин спрогнозував, що парламент у вівторок скасує своє рішення про ухвалення в першому читанні законопроекту про введення кримінальної відповідальності за поширення наклепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram