ГоловнаПолітика

Плахотнюк: "Тимошенко погіршало після лежання на підлозі"

Тимошенко припинила лежачий страйк.

Плахотнюк: "Тимошенко погіршало після лежання на підлозі"
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Після двох діб лежання на цементній підлозі під час акції протесту стан здоров'я екс-прем'єрки Юлії Тимошенко погіршав.

Про це сьогодні на брифінгу заявив адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

Посилаючись на слова одного з українських лікарів, Плахотнюк зазначив, що "все, що було зроблено до минулої п'ятниці, це дводенне перебування на підлозі звело нанівець", повідомляють

"Комментарии".

Також, за словами Плахотнюка, порушувалося питання про виписку Тимошенко з ЦКЛ №5.

Він зазначив, що документа про виписку немає, але Пенітенціарна служба вже говорила про те, що це питання може порушуватися у зв'язку з поведінкою Тимошенко та її захисників.

Також на брифінгу Плахотнюк зачитав заяву екс-прем'єрки, в якій вона вкотре звинуватила діючу владу в порушенні закону і здійсненні репресій.

"Я почала акцію протесту - таку, яку можу проводити в цих умовах", - сказано в заяві.

У документі Тимошенко наголошує, що вона протестувала не тільки проти утиску її власних прав, а й проти утиску прав усіх українців з боку діючої влади.

Також Тимошенко стверджує, що представники Пенітенціарної служби дали їй документ, у якому йдеться про виписку з лікарні.

"Пенітенціарна служба дала мені папірець про припинення лікування та виписку з лікарні", - сказала вона.

Крім того, вона зазначила, що для того, щоб зламати її волю, співробітники Пенітенціарної служби встановлюють додаткові ґрати, забирають необхідні предмети користування, замикають на ключ туалетну кімнату, а кількість охоронців навколо неї збільшено втричі.

Нагадаємо, 28 вересня Пенітенціарна служба відмовила Тимошенко в побаченні з Яценюком, Турчиновим та Немирею. Після цього на знак протесту екс-прем'єрка лягла на підлогу перед входом у її палату.

Пенітенціарна служба натомість звинуватила Тимошенко, Турчинова, Яценюка та Немирю у провокаціях під час спроби провести зустріч у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram