ГоловнаПолітика

Завтра до Тимошенко приїдуть німецькі лікарі

Це буде лікар Анетт Рейсхауер.

Завтра до Тимошенко приїдуть німецькі лікарі
Фото: стоп-кадр с видеоролика

У вівторок, 2 жовтня, очікують прибуття німецьких лікарів для продовження лікування колишньої прем'єр-міністра, лідерки партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це член міжнародної комісії Міністерства охорони здоров'я, директор Інституту патології хребта та суглобів ім. Ситенка Микола Корж заявив журналістам у Харкові.

"Завтра очікується приїзд німецьких лікарів. Радше за все, це буде пані Анетт Рейсхауер", - сказав Корж.

За словами Коржа, крім огляду Тимошенко, заплановано зустріч Рейсхауер з українськими лікарями.

"За підсумками цієї зустрічі ми будемо планувати подальшу роботу, обговорювати план і тактику подальшого лікування", - сказав він.

Також Корж заявив, що лікуючі лікарі Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" (Харків) скаржаться на те, що порушується режим лікування пацієнтки.

"Порушується режим, порушується час проведення процедур, порушується спокій", - сказав Корж.

За його словами, під час зустрічі з німецькими лікарями може обговорюватися питання про доцільність подальшого перебування Тимошенко в ЦКЛ "Укрзалізниці".

"Ці питання можна буде і, мабуть, потрібно буде обговорити", - сказав Корж.

Водночас він зазначив, що, висловлюючи свою думку про лікування пацієнтки, українські члени міжнародної комісії керуються насамперед гуманітарними позиціями й інтересами пацієнтки.

Нагадаємо, 17 серпня лікар-фізіотерапевт клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Анетт Рейсхауер призначила новий план терапевтичних заходів для Юлії Тимошенко в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці".

Також нагадаємо, 28 вересня Пенітенціарна служба відмовила Тимошенко в побаченні з Яценюком, Турчиновим і Немирею. Після цього екс-прем'єрка лягла на підлогу перед входом у її палату на знак протесту.

Пенітенціарна служба звинуватила Тимошенко, Турчинова, Яценюка та Немирю у провокаціях і спробі провести зустріч у лікарні.

Згодом на сайті "Батьківщини" з'явилося відео з екс-прем'єркою Юлією Тимошенко, на якому вона закликала українців "скинути мафію, яка править в Україні та ігнорує права людей".

У відеозверненні опозиціонерка зазначила, що "сьогодні кожна людина, по суті справи, живе в кримінальній країні, яку побудував Янукович". Тимошенко також заявила, що закони для мафії Януковича - ніщо, а права людей не мають жодного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram