ГоловнаПолітика

Комуністи не мають права стояти осторонь, - Симоненко

Лідер Компартії впевнений, що комуністи не мають права стояти осторонь, чекаючи, поки прогнила буржуазна демократія впаде сама.

Комуністи не мають права стояти осторонь, - Симоненко

"Комуністи зобов'язані сьогодні виступити в ролі ефективних організаторів, які допомагають населенню подолати хаос і беззаконня капіталістичної кризової агонії, запобігти загрозі нової світової війни і створити передумови для утвердження нового світового ладу на засадах справедливості і рівності, на засадах соціалізму".

З таким закликом лідер Компартії України Петро Симоненко звернувся до учасників Європейської комуністичної зустрічі, що проходить у Брюсселі.

Петро Симоненко впевнений, що комуністи не мають права стояти осторонь, чекаючи, поки прогнила буржуазна демократія впаде сама.

"Нам необхідно використовувати всі наявні можливості для самоорганізації трудящих, створити каркас нової, соціалістичної системи управління. Якщо для цього необхідно розширювати представництво комуністів у законодавчих зборах, правоохоронних, судових органах - ми будемо цього домагатися", - сказав Петро Симоненко.

Лідер КПУ наголосив, що, усвідомлюючи всю відповідальність перед народами своїх країн, комуністи повинні відкинути всілякі сумніви у своїй правоті.

"Принцип "розділяй і володарюй", яким керується світовий капітал, зіштовхує між собою народи, провокує терористичний радикалізм і войовничу ксенофобію обивателів.

Подолати ці настрої ворожості та недовіри, гарантувати справжню захист інтересів трудящих може тільки зміна суспільного ладу, побудова нової системи міжнародних відносин, заснованої на соціалістичних засадах. Ось тоді й ідея побудови Великої Європи від Владивостока до Дубліна може стати реальністю", - заявив лідер українських комуністів Петро Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram