ГоловнаПолітика

Журналісти вийдуть на ще одну акцію протесту проти закону про наклеп

Представники ЗМІ хочуть зустрітися з депутатами.

Журналісти вийдуть на ще одну акцію протесту проти закону про наклеп
Фото: Макс Левин

Журналісти проведуть ще одну акцію протесту проти закону про наклеп під будівлею Верховної Ради в день засідання парламенту.

За словами голови профільного комітету Юрій Стеця, постанову про скасування голосування закону про наклеп повинні розглядати у вівторок, однак у порядку денному ВР розгляд закону про наклеп призначено на 16 вересня, повідомляє "Українська правда".

Я підтримую Віталія Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп повинна бути обов\'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме зараз, напередодні виборів.

— Сергій Ківалов, Партія регіонів

Нагадаємо, сьогодні під парламентом відбулася журналістська акція протесту проти закону про наклеп.

Як повідомляли раніше, 18 вересня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп. Якщо документ пройде друге читання, за наклеп можна буде саджати на термін від 3 до 5 років.

Після критики законопроекту його автор, нардеп від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відкликати його, проте для цього необхідно зібрати 226 голосів нардепів.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує скасувати законопроект про введення кримінальної відповідальності за наклеп без обговорення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram