ГоловнаПолітика

Опозиція вимагає скасувати закон про наклеп

Кожем'якін вважає, що влада хоче "трохи погратися в передвиборні ігри".

Опозиція вимагає скасувати закон про наклеп
Фото: www.segodnya.ua

Фракції БЮТ і НУ-НС вимагають скасувати ухвалений Верховною Радою в першому читанні законопроект про наклеп.

Про це під час погоджувальної ради сказали голова фракції БЮТБ Андрій Кожем'якін і керівник фракції НУ-НС Микола Мартиненко, повідомляє "РБК-Украина".

"Ми вимагаємо скасувати ухвалений Радою закон №11013, яким вводиться кримінальна відповідальність за наклеп", - сказав Кожем'якін, додавши, що "голосування за цей законопроект було продуманою та спланованою дією більшості, і тільки суспільне невдоволення і протест дозволили порушити питання про скасування цього проекту".

"Можна чесно сказати, що так, ми хотіли наїхати на свободу слова. На журналістів, на честь і гідність. Законопроект зареєстрували і проголосували, а тепер для того, щоб трохи погратися в передвиборні ігри, ми його, можливо, завтра чи ще колись знімемо або ліквідуємо", - сказав він.

На думку Кожем'якіна, більшість має чимало варіантів, як скасувати рішення про введення кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп. Якщо документ пройде друге читання, за наклеп можна буде саджати на термін від 3 до 5 років.

Після критики законопроекту його автор, нардеп від Партії регіонів Віталій Журавський вирішив відкликати  його, однак для цього необхідно зібрати 226 голосів нардепів.

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп внесено до порядку денного на наступний пленарний тиждень Верховної Ради.

Зазначимо також, сьогодні під стінами Верховної Ради

відбулася журналістська акція протесту проти закону про наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram