ГоловнаПолітика

Зустріч Тимошенко з соратниками відбудеться у вівторок

У "Батьківщині" обурені обмеженням часу побачення.

Зустріч Тимошенко з соратниками відбудеться у вівторок
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Лідери Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк і Григорій Немиря відвідають екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вівторок.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Партія також звинуватила пенітенціарну службу в порушенні законодавства і в маніпулятивних заявах щодо лідера опозиції.

"Звертаємо увагу на відверто брехливу заяву пенітенціарної служби, яка цинічно вводить громадськість в оману і стверджує, що людям, які тимчасово позбавлені волі, заборонені зустрічі в медичних установах. Наголошуємо, що така заява є маніпуляцією, оскільки в законодавстві немає обмежень з цього приводу, тому теза про "призупинення побачень" є лише фантазією, навіяною з Банкової", - йдеться в заяві.

"Батьківщина" також обурена тим, що тривалість побачення з екс-прем'єром буде обмежена тюремниками, а не нормами законодавства.

"Для всіх законом встановлено 4 години короткострокових побачень на місяць. Лише для Юлії Тимошенко пенітенціарна служба чомусь, як виняток, встановлює півтори години", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, вчора Державна пенітенціарна служба "як виняток" дозволила соратникам Тимошенко відвідати її, однак не повідомила, коли відбудеться зустріч.

28 вересня пенітенціарна служба відмовила Тимошенко у побаченні з Яценюком, Турчиновим та Немирею. Після цього екс-прем'єр лягла на підлогу перед входом в її палату на знак протесту.

Пенітенціарна служба, в свою чергу, звинуватила Тимошенко, Турчинова, Яценюка і Немирю у провокаціях під час спроби провести зустріч у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram