ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Чернігові заборонили мітинг опозиції

"Батьківщина" не має наміру здаватися.

У Чернігові заборонили мітинг опозиції
Фото: Макс Левин

У Чернігові суд двічі забороняв проводити мітинг прихильників Об'єднаної опозиції на Червоній площі міста, запланований на 1 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

29 вересня суд задовольнив позов Чернігівської міськради до Чернігівської обласної організації партії "Фронт Змін", у якому міська рада вимагала заборонити мітинг Об'єднаної опозиції 1 жовтня. Суд мотивував своє рішення тим, що місцева влада й органи самоврядування нібито не зможуть забезпечити охорону громадського порядку під час мітингу.

За день до цього Чернігівський адмінсуд виніс аналогічне рішення за позовом міськради до міської організації ВО "Батьківщина", заборонивши мітинг через цю саму причину.

ВО "Батьківщина" оскаржила рішення Чернігівського адмінсуду. Розгляд апеляційної скарги почнеться в Київському апеляційному адміністративному суді 30 вересня в 17:00.

Об'єднана опозиція заявляє, що такі судові рішення свідчать лише про одне - влада боїться "Батьківщину" і далі робить усе, щоб перешкодити їй доносити свою позицію до українців.

"Незважаючи на незаконні рішення суду, Об'єднана опозиція проведе зустріч із мешканцями Чернігівщини", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Раду внесено проект закону "Про порядок організації та проведення мирних заходів". Документ передбачає, що організатор мирного зібрання повинен письмово сповіщати органи влади про проведення заходу щонайпізніше за два робочі дні до його початку.

Цією нормою, на думку опозиції, влада може зловживати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram