ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Європейці готові подати перший звіт про вибори в Раду вже 29 жовтня

Павло Коваль очолює найбільшу місію Європарламенту зі спостереження за виборами.

Європейці готові подати перший звіт про вибори в Раду вже 29 жовтня
Фото: Макс Левин

Перші висновки місії спостерігачів Європейського парламенту на парламентських виборах в Україні будуть оприлюднені в понеділок, 29 жовтня.

Про це, як повідомляє Польське радіо, сказав голова місії, депутат Європарламенту Павло Коваль.

Він зазначив, що очолювана ним місія є найбільшою місією Європарламенту зі спостереження за виборами.

"Україна досягла такого рівня політичної культури, що саме голосування під час парламентських виборів 28 жовтня не повинно бути проблемою. Особливо важливим буде перебіг виборчої кампанії", - сказав європолітик.

Він повідомив, що планує зустрітися з лідерами всіх політичних сил, які беруть участь у парламентських виборах в Україні.

"Кампанія, очевидно, відбувається в тіні того факту, що двоє лідерів опозиції перебувають у в'язниці. Сьогодні ключовим ділом у спостереженні за виборами не є тільки технічний перебіг процесу голосування, насамперед потрібно стежити протягом передвиборного періоду - тобто за ситуацією в ЗМІ. Я звертатиму увагу на всі сигнали щодо свободи ЗМІ, також у розумінні випуску програм опозиції. Це дуже важливо", - заявив польський євродепутат.

Як повідомляли раніше, місію спостерігачів від Євросоюзу на парламентських виборах 2012 року в Україні очолить голова делегації Європарламенту в комітеті парламентської співпраці Україна-Євросоюз Павло Коваль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram