ГоловнаПолітика

ДАІ отримала право відбирати машини за невиплату кредиту

Відібрані транспортні засоби даївці віддадуть банкам.

ДАІ отримала право відбирати машини за невиплату кредиту
Фото: Макс Левин

Державна виконавча служба і Державтоінспекція Києва домовилися про умови тимчасового затримання, зберігання транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, а також про їх повернення.

Це рішення відомства ухвалили, щоб виконати постанову Кабміну від 17 грудня 2008 р. №1102, повідомляє прес-служба столичної ДАІ.

"У разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук, уповноважена особа Державтоінспекції негайно тимчасово затримує такий транспортний засіб і доправляє на спеціальний майданчик чи стоянку. При цьому, згідно з установленими вимогами, складається акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу в присутності двох свідків і представника підприємства, установи або організації, що доставляє транспортний засіб на спеціальний майданчик чи стоянку", - йдеться в повідомленні, пише ZN.ua.

Нагадаємо, відповідно до документа, співробітники Державтоінспекції мають право тимчасово затримувати і доставляти на спеціальний майданчик чи стоянку автомобілі, які оголошено в розшук, згідно зі ст. 40 Закону "Про виконавче провадження", шляхом їх блокування за допомогою спеціальних автомобілів-евакуаторів.

Протягом трьох діб Державтоінспекція повинна повідомити державного виконавця про тимчасове затримання транспортного засобу.

Повернення боржникові тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігають на спеціальному майданчику чи стоянці, здійснюють тільки на вимогу державного виконавця.

Нагадаємо, що авто будуть відправляти на штраф-майданчик, якщо його власник не платить кредиту, квартплати, штрафів або аліментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram