ГоловнаПолітика

Ахметов: журналісти не повинні сидіти за правду

Бізнесмен вважає, що закон про наклеп чинитиме тиск на ЗМІ.

Ахметов: журналісти не повинні сидіти за правду
Фото: shakhtar.com

Журналісти в Україні не повинні піддаватися тиску і сидіти в тюрмі за правду.

Таку заяву зробив відомий бізнесмен, депутат, власник холдингу СКМ Рінат Ахметов, коментуючи ухвалення закону про наклеп.

"Я - проти наклепу. Але ще більше я проти того, щоб журналісти опинилися під тиском і за правду сиділи у в'язниці", - йдеться в заяві, яку має в розпорядженні LB.ua.

Також Ахметов зазначив, що на сьогодні потрібне рішення, яке захистить свободу слова, захистить журналіста і просту людину від наклепу.

"Я пропоную використовувати можливості Фонду "Ефективне управління" для залучення найсильніших експертів, українських і міжнародних, щоб системно вивчити світові практики, законодавство інших країн, організувати прозоре обговорення і виробити оптимальний для нашої країни варіант", - резюмував бізнесмен.

Нагадаємо, 18 вересня в Україні у першому читанні було ухвалено законопроект про введення кримінальної відповідальності за образу та наклеп, що викликало хвилю невдоволення, як в середині країни, так і у всьому світі. Через деякий час автор скандального законопроекту відкликав його, проте для зняття з розгляду потрібен дозвіл 226 депутатів.

Проте в Партії регіонів зазначили, що після виборів парламент повернеться до розгляду закону, що передбачає кримінальне покарання за наклеп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram