ГоловнаПолітика

Тимошенко відмовили в зустрічі з політичними соратниками

Право на спілкування з засудженими мають тільки адвокати і медичний персонал.

Тимошенко відмовили в зустрічі з політичними соратниками
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єру Юлії Тимошенко не дали зустрітися з представниками опозиції Арсенієм Яценюком, Олександром Турчиновим і Григорієм Немирею.

Про це йдеться в повідомленні Пенітенціарної служби.

Зокрема у відомстві зазначили, що самі зазначені громадяни з проханням про побачення з Тимошенко до керівництва установи не зверталися.

"До керівництва Качанівської колонії звернулася засуджена Тимошенко з проханням про надання їй 28 вересня побачення з Яценюком, Турчиновим та Немирею. Дозвіл на таке побачення керівництво установи не надало, про що була поінформована сама Тимошенко з роз'ясненням причин і посиланням на нормативну базу", - розповіли в пенітенціарній службі.

Екс-прем\'єр-міністру України Юлії Тимошенко треба обмежити зустрічі з друзями, родичами і народними депутатами, оскільки такі зустрічі дуже погано впливають на її здоров\'я.

— Раїса Моісеєнко, заступник міністра охорони здоров'я України

Також ДПтС України додатково роз'яснює, що на підставі чинної нормативно-правової бази надання побачень із засудженими, які проходять курс лікування в стаціонарних умовах, на період лікування припиняється. Право на спілкування з засудженими мають тільки адвокати і медичний персонал

Нагадаємо, Турчинов і Яценюк намагалися зустрітися з Тимошенко 20 вересня, однак їм у цьому відмовили.

12 вересня пенітенціарна служба відмовила Юлії Тимошенко у зустрічах з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, колишнім президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком, а також з Яценюком і Турчиновим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram