ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі від СIS-EMO стурбовані побиттями політагітаторів

В організації вважають, що українському суспільству не вистачає толерантності.

Спостерігачі від СIS-EMO стурбовані побиттями політагітаторів
Фото: kievskaya.com.ua

Міжнародна організація зі спостереження за виборами СIS-EMO занепокоєна випадками побиття політагітаторів в Україні.

"27 вересня в селі Іза Хустського району Закарпаття стався напад на жінку агітатора від Партії регіонів. Невідомі нападники її побили і відібрали агітаційні матеріали. Зараз на місці події працює міліція", - як передає "Інтрефакс", про це сьогодні повідомила прес-служба організації.

За словами представників організації, випадки побиття почастішали.

"Це вже не перший випадок побиття агітаторів. Нагадаємо, 14 вересня в Києві на вулиці Волгоградській, 14, троє чоловіків у масках з бейсбольними битами знищили агітаційний намет Партії регіонів і нанесли тілесні ушкодження двом дівчатам-агітаторам. 19 вересня 2012 року було побито і поранено ножем Дмитра Шкуро, співробітника штабу кандидата від Об'єднаної опозиції Дмитра Андрієвського. 20 вересня було скоєно напад на агітатора від Об'єднаної опозиції Любов Россултанову. Напад також відбувся в окрузі 222, де балотується Дмитро Андрієвський", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі вважають, що українському суспільству не вистачає толерантності.

"Такі випадки свідчать про те, що українському суспільству не вистачає толерантності до людей з іншими політичними поглядами. На жаль, факти агресії до агітаторів зафіксовані як на адресу співробітників команди Партії регіонів, так і Об'єднаної опозиції. Дуже важливо, щоб політики не підігрівали ці настрої провокаційними заявами", - прокоментував ці випадки генеральний директор CIS-EMO Олексій Кочетков.

Нагадаємо, Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами ENEMO вважає, що в українському виборчому законодавстві відсутні ефективні механізми впливу на кандидатів-порушників передвиборних перегонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram