ГоловнаПолітика

Стець підрахував випадки побиття журналістів

За словами голови Комітету ВР, ще жодна людина не відповіла за це.

Стець підрахував випадки побиття журналістів
Фото: 24tv.ua

За останній рік відбулося близько двадцяти випадків побиття журналістів.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрій Стець в ефірі "5 каналу".

За його словами, ще жодна людина не відповіла за це згідно зі статтею 171 Кримінального кодексу про перешкоджання професійній діяльності журналіста, повідомляє "5 канал".

"За останній тільки рік є близько 20 випадків побиття, не перешкоджання, а побиття журналістів. Ні щодо одного із цих випадків ніхто не відповів. Навіть тоді, коли є відео, на якому б'ють журналіста. Тому, коли виходить Президент і говорить: ми захищаємо свободу слова, це основа демократичної держави, - це бла-бла-бла. Між словами і тим, що відбувається, - велика прірва", - заявив Стець.

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, Рада ООН з прав людини ухвалила резолюцію про захист прав журналістів.

У документі члени ради наголосили, що необхідно гарантувати безпечні умови для роботи журналістів, а також закликали уряди країн світу провести ретельні незалежні розслідування вбивств і випадків насильства проти представників ЗМІ.

Як відомо, пізно ввечері 27 вересня у Святошинському районі Києва двоє невідомих напали на журналіста програми "Гроші" телеканалу "1+1".

Також журналістці телеканалу СТБ Ірині Федорів днями погрожували невідомі, вимагаючи припинити займатися професійною діяльністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram