ГоловнаПолітика

Азаров привітав Білорусь з виборами: ніщо вас тепер не стримує

Глави Кабміну розповів і про вибори в Україні, в яких він не приймає особливої участі.

Азаров привітав Білорусь з виборами: ніщо вас тепер не стримує
Фото: Макс Левин

Прем'єр Микола Азаров привітав Білорусь із завершенням парламентських виборів у країні.

Про це він сказав під час зустрічі з білоруським колегою Михайлом М'ясниковичем, яка проходить у Ялті.

"Я вітаю вашу делегацію, вітаю також те, що ви пройшли вибори, сформували свою нову законодавчу владу і тепер можете рухатися далі. Ніщо вас, так би мовити, тепер не стримує", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що в Україні зараз, навпаки, розпал передвиборної кампанії.

Коли лідери опозиції залишаються у в\'язниці, коли деяким опозиційним кандидатам відмовлено в реєстрації, а народу затикають рот, такі вибори є нічим іншим, як насмішкою над демократичними механізмами.

— Президент Європарламенту Мартін Шульц

"Тому в країні кипить, вирує відповідна робота. Щоправда, я як прем'єр-міністр у ній особливо не беру участі, можна сказати, практично не беру участі. А політичні сили в нас у цьому аспекті працюють", - сказав прем'єр.

М'ясникович і собі висловив упевненість, що в Україні кампанія виборів до парламенту пройде добре. Він також зазначив, що дорогою в Ялту бачив білборди різних кандидатів.

"І це, напевно, добре, коли відбувається таке змагання, в хорошому сенсі. У нас теж було десь три людини на місце, якщо перекласти мовою абітурієнта", - поділився враженнями М'ясникович і побажав Азарову успіху.

Вибори в Палату представників Національних зборів Білорусі пройшли 23 вересня. За їхніми підсумками опозиція не пройшла в нижню палату парламенту. Під час голосування

президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що вибори пройшли демократично, були справедливими і чесними. Він також зазначив, що країни Заходу повинні заздрити тому, як голосує народ. "Нудно і спокійно - це щастя для народу. Нам не потрібні революції, сутички, потрясіння", - сказав він.

Додамо, що ані Євросоюз, ані США, ані

ОБСЄ не визнали результатів парламентських виборів у республіці. Водночас спостерігачі країн СНД не побачили жодних порушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram