ГоловнаПолітика

Лазаренко: в Україні я міг залишитися тільки на цвинтарі

"Кучма не дозволив би мені брати участь у президентських виборах", - упевнений екс-прем'єр.

Лазаренко: в Україні я міг залишитися тільки на цвинтарі
Фото: ukrgazeta.com

Екс-прем'єр України Павло Лазаренко вважає, що якби залишився в Україні, то загинув би.

"1999 року я мав лише одну можливість залишитися в Україні - отримати місце на кладовищі", - сказав він в інтерв'ю Forbes.ua.

"Кучма і його оточення ні за що не дозволили б мені брати участь у президентських виборах!" - додав Лазаренко.

Також Лазаренко зазначив, що сьогодні немає сенсу говорити про якісь серйозні його активи, оскільки вони вже давно захоплені рейдерськими структурами Геннадія Корбана.

"А якщо ж говорити про мою бізнес-діяльність в Україні, то в цьому питанні я ніколи не переступав межі закону. Я і мої родичі розпоряджалися лише своєю часткою корпоративних прав у структурах, створених за участю законно заробленого капіталу", - зазначив екс-прем'єр.

Як відомо, Павло Лазаренко вийде на волю 1 листопада. У США його звинувачують у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки протягом 1994-1999 рр.

У серпні 2006 року каліфорнійський суд засудив Лазаренка до дев'яти років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини.

Нагадаємо, раніше колишній майор СБУ Микола Мельниченко на своїй сторінці в мережі Facebook написав, що замовником убивства 1996 року народного депутата Євгена Щербаня був екс-прем'єр Павло Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко і Юлія Тимошенко.

Сам екс-прем'єр Павло Лазаренко заявив, що екс-майор Микола Мельниченко має записи, які підтверджують фальсифікацію звинувачень проти нього в "замовленні" вбивства Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram