ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У ПАРЄ вважають фарсом процес формування комісій на виборах

Українська влада близька до провалу тесту на проведення чесних виборів.

У ПАРЄ вважають фарсом процес формування комісій на виборах
Андреас Гросс

Голова делегації спостерігачів ПАРЄ, лідер групи соціалістів у Раді Європи Андреас Гросс вважає фарсом формування виборчих комісій в Україні.

Про це він заявив в інтерв'ю "Тижню".

"Формування і склад виборчих комісій в Україні, на мою думку, - це повний фарс. Перш за все через їх тотальну однобічність, - сказав він. - У вашій ситуації занадто багато гравців, які виступають за одну команду".

Відповідаючи на запитання, чи зможе технологія відеоспостереження на дільницях допомогти провести вибори чесно, Гросс заявив, що сумнівається в цьому, оскільки запис підрахунку голосів здійснюватимуть тільки для внутрішнього користування ЦВК.

"Ви маєте документ, який не сприяє організації виборів. Він, навпаки, є джерелом конфліктів і непорозумінь, що може бути додатковим елементом делегітимізації виборів", - сказав він.

Разом з тим, за його словами, наразі рано говорити, що українська влада провалила тест на вільні вибори.

"Але коли я бачу все, що відбувається нині в Україні, в мене посилюється песимізм. Найгірше те, що великі гроші визначають українську політику, внаслідок чого всі передвиборні обіцянки і програми партій нівелюються і люди не довіряють політикам. Це катастрофічна ситуація в розвитку демократичного суспільства. Тому мої прогнози песимістичні", - сказав Гросс.

Нагадаємо, Андреас Гросс вважає, що українське суспільство не має реальної політичної альтернативи на виборах, оскільки українські партії борються винятково за вузькоегоїстичне бажання отримати владу, а не за суспільні інтереси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram