ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

ПР: новообрана Рада повернеться до законопроекту про наклеп

На думку Ківалова, відкликання законопроекту про наклеп заспокоїть суспільство.

ПР: новообрана Рада повернеться до законопроекту про наклеп
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов підтримує рішення колеги по фракції Віталія Журавського відкликати законопроект про криміналізацію наклепу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби депутата.

"Я підтримую Віталія Журавського в тому, що він відкликав законопроект, хоч і вважаю, що відповідальність за наклеп повинна бути обов'язково. Але не кримінальна. Напевно, було помилкою внести цей законопроект саме зараз, напередодні виборів", - зауважив Ківалов.

Зокрема, регіонал зазначив, що зараз політичний градус у суспільстві такий високий, що всі законодавчі ініціативи сприймають саме через призму політики.

"Ба більше, деякі політичні сили піаряться на будь-якому резонансному питанні. Тож відкликання закону про наклеп заспокоїть суспільство", - наголосив голова парламентського комітету.

Також Ківалов зазначив, що новий склад парламенту в спокійному робочому режимі законотворчості повернеться до цього питання.

"Але спочатку треба переконатися, що всі наші громадяни розмежовують такі поняття, як наклеп і критика", - наголосив політик.

Журавський не випадково ухвалив рішення про відкликання. Він почув мою думку, думку своїх однопартійців. Такі рішення приймати поспіхом не можна.

— Віктор Янукович, Президент України

Нагадаємо, нардеп від Партії регіонів Журавський у вівторок ввечері, 25 вересня, повідомив, що зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про ухвалення  в першому читанні проекту закону України про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за зазіхання на честь, гідність і ділову репутацію людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram