ГоловнаПолітика

Янукович: резолюцію Сенату США потрібно сприймати серйозно

Президент прокоментував резолюцію Сенату.

Янукович: резолюцію Сенату США потрібно сприймати серйозно
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Президент України Віктор Янукович вважає, що до резолюції Сенату США у зв'язку зі справою екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко слід ставитися серйозно.

Про це Янукович сказав в інтерв'ю українським журналістам у Нью-Йорку.

"Безумовно, нам треба ставитися до всіх таких резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки і Державного департаменту, і Білого дому. Вони трохи різняться", - зауважив Президент, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас, глава української держави зазначив, що "не нам давати оцінку американському Сенату", це справа громадян Америки.

"Я відверто скажу, ми розраховуємо на те, що після виборів ми до цього будемо ставитися дуже принципово (дотримання Закону про вибори народних депутатів України) ... і, безумовно, будемо прагнути до того, щоб вибори були чесними", - додав український Президент.

Разом з тим, він зазначив, що багато чого залежатиме і від самих учасників виборів. "Це людський фактор, але що стосується влади, влада більше, ніж будь-хто зацікавлена, щоби вибори було оцінено як чесні, прозорі та демократичні", - сказав Янукович

Резолюція США щодо України висловлює позицію тих, хто її "проштовхнув"

— американський експерт

"Завершаться вибори, почнуться нові відносини, буде відновлено відносини з багатьма країнами Європейського Союзу та і з США, тому що Україна проходить сьогодні черговий тест на зрілість. Тому ці вибори не повинні бути гіршими за минулі", - підсумував Президент.

Нагадаємо, в ніч із п'ятниці проти суботи Сенат США прийняв резолюцію з вимогою звільнити Юлію Тимошенко і закликом до американської влади застосувати санкції щодо осіб, які причетні до її ув'язнення.

МЗС України "складно серйозно сприймати документ, ухвалений... за процедурою, яку з усією дипломатичною стриманістю можна назвати щонайменше сумнівною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram