ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кернес не бачить в Харкові ніякої опозиції

Мер переконував міжнародних спостерігачів у високому рівні підтримки ПР.

Кернес не бачить в Харкові ніякої опозиції
Фото: www.ukrgazeta.com

У Харкові практично немає опозиції, тому що Партія регіонів користується найбільшою підтримкою населення.

Про це під час зустрічі з офіційними спостерігачами ОБСЄ заявив мер Харкова Геннадій Кернес, повідомляє офіційний сайт Харківської міськради.

На думку Кернеса, міська влада успішно підготувала виборчі дільниці до парламентських виборів.

"Я знаю, що ви зустрічалися сьогодні з опозицією і що вам розповіли про те, що опозиціонерів тут мало не знищують, обливають чимось, ще якось впливають. З цього приводу я можу сказати, що існують різні виборчі технології. Одна з них полягає в тому, що якщо ви знаєте про свій програш заздалегідь, то потрібно голосно заявити, що вас всіляко обмежують. Ось таку технологію і вибрала місцева опозиція", - сказав він.

За його словами, всі попередні вибори неодноразово показували, що Партія регіонів має в місті та області найбільшу підтримку. "Тому нам не потрібно ні в чому обмежувати або обмежувати опозицію, оскільки її тут фактично немає. І вам самим краще все це один раз побачити, ніж сто разів почути", - додав харківський мер.

Він також повідомив, що місцева влада забезпечує рівні можливості для всіх кандидатів у народні депутати. "На сьогодні в Харкові немає жодного документа, не було озвучено жодного усного розпорядження, гласного чи негласного, щоб хтось забороняв комусь щось робити або утискав чиїсь права", - зазначив Кернес.

Нагадаємо, раніше в Харкові неодноразово зеленкою обливали захисника екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергія Власенка і кандидата від Об'єднаної опозиції Олександра Кірша. Крім того, в Харкові ремонтуються міські об'єкти під символікою ПР, а кандидати від влади активно роздають гроші та продуктові набори жителям мажоритарних округів. Водночас сервери опозиційної газети "Главное" неодноразово піддавалися тиску, зокрема, перевіркам податкової інспекції та міліцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram