ГоловнаПолітика
Спецтема
Закон о клевете

Колесніков: закон про наклеп позбавлений здорового глузду

Віце-прем'єр переконаний, що Янукович такий закон не підпише.

Колесніков: закон про наклеп позбавлений здорового глузду
Фото: Макс Левин

Президент України Віктор Янукович не підпише закон про запровадження Верховною Радою кримінальної відповідальності за наклеп.

Про це віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков повідомив журналістів під час візиту до Дніпропетровської області.

"Ніякої кримінальної відповідальності в цьому плані не може бути. Законопроект позбавлений здорового глузду, це повний ідіотизм", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Колесніков повідомив, що в такому вигляді, в якому закон існує зараз, глава держави ніколи його не підпише.

Законопроект про кримінальну відповідальність за наклеп є інструментом тиску на ЗМІ та закликає притягувати до політичної відповідальності його авторів.

— Петро Порошенко, міністр економічного розвитку та торгівлі

За словами Колеснікова, має бути фінансова відповідальність за наклеп, проте спрямована не проти журналістів, а щодо видання, яке несе відповідальність за достовірність опублікованих матеріалів.

Нагадаємо, сьогодні, 25 вересня, в Інтернеті стартувала акція протесту проти законопроекту про наклеп, схваленого в першому читанні.

Цей закон стосується не тільки журналістів, а й усіх громадян, і є загрозою для всього громадянського суспільства, наголошено у спільній заяві журналістів.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Цей законопроект викликав негативну реакцію з боку українських журналістів і європейських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram