ГоловнаПолітика

"Регіонали" кажуть, що їх соратник піариться на російській мові

Черноморова виключили з партії.

"Регіонали" кажуть, що їх соратник піариться на російській мові
Фото: http://donbass.ua

Народного депутата України Олександра Черноморова виключено з Партії регіонів, а законопроекти про статус російської мови, які він вносить, - це самопіар.

Про це заявив прем'єр-міністр Криму Анатолій Могильов.

"Зараз більшість тих, хто не потрапить після виборів в пул, не проходить до парламенту, починає себе піарити різними способами і образом, - сказав Могильов. - Зараз десятки законопроектів щодо підвищення зарплат, пенсій і так далі. Це все в більшій мірі популістські закони", - повідомляє сайт "Крим. Коментарі".

До таких законопроектів Могильов відніс і внесений нещодавно Черноморова проект закону, яким просить зробити російську мову державною. "Черноморова виключено з Партії регіонів, які питання?", - резюмував Могильов.

Раніше, 16 вересня стало відомо, що нардепа Олександра Черноморова виключено з лав Партії регіонів. Проте сам депутат не має в своєму розпорядженні цю інформацією.

Нагадаємо, Черноморов, який не потрапив до партійного списку "регіоналів", розраховував йти по мажоритарному округу №3 (Джанкой, Джанкойський і Красногвардійський райони), однак по цьому округу "регіонали" висунули екс-міністра Ради Міністрів Кріму Олену Нетецьку, а натомість Черноморову НЕ запропонувалі жодний інший округ. У відповідь як самовисуванець він зареєструвався в сімферопольському окрузі №2.

У понеділок, 24 вересня, Черноморов зареєстрував законопроект, який передбачає, що в Україні забезпечується право вільного користування російською мовою як мовою корінного народу України, мовою міжнаціонального і міжнародного спілкування, а в регіонах компактного проживання громадян, для яких російська мова є рідною, - функціонування російської мови нарівні з державною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram