ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі в СНД звинуватили колег з ОБСЄ в прихильності до однієї зі сторін в Україні

CIS-EMO підтримало критику БДІПЛ з боку президента Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Спостерігачі в СНД звинуватили колег з ОБСЄ в прихильності до однієї зі сторін в Україні
Алексей Кочетков
Фото: 24tv.ua/

Організація зі спостереження за виборами в країнах СНД CIS-EMO звинуватила спостерігачів з Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ в недотриманні принципу незалежності під час моніторингу виборів в Україні.

Про це йдеться в повідомленні CIS-EMO.

"(Міжнародні спостерігачі) в жодному разі не повинні ставати на чийсь бік і, тим паче, самі ставати суб'єктами виборів і учасниками протистояння. На жаль, БДІПЛ усе частіше допускає саме цю помилку, дозволяючи перетворити себе з незалежного арбітра на адвоката однієї зі сторін, як це відбувається зараз в Україні", - наведено в ньому слова директора CIS-EMO та голови місії в Україні Олексія Кочеткова.

Також наголошується, що 24 вересня у Варшаві під час щорічної наради спостерігачів з критикою БДІПЛ ОБСЄ виступив президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ріккардо Мальорі. Він зазначив, що стараннями БДІПЛ "ОБСЄ ризикує зійти з правильного шляху в галузі прав людини", при цьому "ОБСЄ відклало вбік захист прав людини. Тоді як основа діяльності БДІПЛ - це допомога громадянам".

Мальорі, йдеться в повідомленні, також наголосив, що "взаємодія в галузі моніторингу виборів у країнах-учасницях ОБСЄ має ґрунтуватися на чесному співробітництві", на його думку "існує конфлікт між Парламентською асамблеєю ОБСЄ і БДІПЛ". Цей конфлікт пов'язаний з діяльністю окремих єврочиновників, які забули, "для чого вони існують". "БДІПЛ повинно повернутися до свого коріння", - стверджував президент Парламентської асамблеї ОБСЄ.

Нагадаємо, CIS-EMO та БДІПЛ ОБСЄ скерували своїх спостерігачів на вибори до Верховної Ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram