ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Чесно" знайшло 242 кандидатів-порушників доброчесності

Лідером "чорного списку", як і раніше, залишається Партія регіонів.

"Чесно" знайшло 242 кандидатів-порушників доброчесності
Фото: chesno.org

Громадянський рух "Чесно" виявило 242 кандидати в народні депутати, які не відповідають критеріям доброчесності.

Результати дослідження представлено сьогодні на прес-конференції.

Усього перевірено 430 кандидатів від шести провідних партій.

Згідно з даними дослідження, у списку ПР 105 порушників із 120 перевірених кандидатів, у Об'єднаної опозиції - 74 зі 120, в списку "УДАРу" 19 із 70, у КПУ - 23 із 70, у "Свободи" - 9 із 25, у списку партії "Україна - Вперед!" - 12 з 25.

За оцінкою "Чесно", лідер партії "Україна - Вперед!" Наталія Королевська порушила 4 із 4 критеріїв руху, номер один у списку Партії регіонів, прем'єр-міністр Микола Азаров порушив 2 з 4 критеріїв руху, лідер КПУ Петро Симоненко - 2 з 4 , лідер "Свободи" Олег Тягнибок - 1 з 4. При цьому рух "Чесно" не знайшов підтвердженої інформації щодо порушень критеріїв доброчесності лідером Об'єднаної опозиції Арсенієм Яценюком і головою партії "УДАР" Віталієм Кличком.

Серед кандидатів у депутати від Партії регіонів, які порушили 3 з 4 критеріїв: Микола Баграєв, Юрій Іванющенко, Валерій Бондик, Геннадій Васильєв, Володимир Малишев, Яків Табачник, Віктор Янукович, Таріел Васадзе, Андрій Веревський, Євген Сігал, Юрій Мірошниченко.

Серед кандидатів у депутати від Об'єднаної опозиції 3 критерії порушили: Костянтин Бондарєв, Сергій Власенко, Михайло Соколов, Олександр Абдулін, Геннадій Москаль та Олександр Дубовий.

Серед кандидатів від КПУ 3 критерії доброчесності, згідно з дослідженням, порушили: Ігор Алексєєв і Спиридон Кілінкаров.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що активісти руху "Чесно" виявили серед кандидатів від Партії регіонів 106 порушників, які не відповідають їх критеріям. Вони також назвали Партію регіонів лідером із висунення кандидатів-"тушок".

Варто зазначити, що головними критеріями "Чесно" є: відсутність фактів порушень прав і свобод людини; непричетність до корупційних дій; прозорість задекларованих доходів і майна та їх відповідність способу життя; незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram