ГоловнаПолітика

Генпрокуратуру задовольнив вирок Волги

Екс-голову Держфінпослуг звинувачували в хабарництві та незаконному працевлаштуванні водія.

Генпрокуратуру задовольнив вирок Волги
Фото: Макс Левин

Державне обвинувачення вважає законним і обґрунтованим вирок у справі Василя Волги, якого засуджено до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

У Генпрокуратурі зазначили, що вирок Шевченківського районного суду загалом задовольнив державне обвинувачення. За словами прокурора у справі Павла Ковтонюка, провину підсудних повністю доведено зібраними у справі доказами, що підтверджується обвинувальним вироком. "Суд дав належну оцінку зібраним доказам й ухвалив законне й обґрунтоване рішення у справі", - зазначив прокурор.

"Утім, питання про можливе апеляційне оскарження судового рішення буде вирішено після ретельного вивчення його змісту", - зазначив держобвинувач.

За його словами, суд підтримав позицію державного обвинувачення і визнав Волгу винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.3 ст.191 (заволодіння майном внаслідок зловживання службовим становищем), ч.2 ст.15 (замах на злочин) ч.3 ст .368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Інші четверо підсудних (колишні підлеглі Василя Волги і його водій) отримали умовні терміни покарання. Всім підсудним суд заборонив надалі займати спеціальні посади в органах державної влади протягом трьох років.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва призначив покарання колишньому голові Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Василю Волзі у вигляді п'яти років позбавлення волі без конфіскації майна.

Василя Волгу звинувачували у вимаганні хабара на суму 500 тис. дол. у голови спостережної ради кредитної спілки "Перше кредитне товариство", а також у незаконному працевлаштуванні свого водія за підробленими документами про освіту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram