ГоловнаПолітика

Волзі дали п'ять років тюрьми (Оновлено)

Колишнього чиновника звинувачували в отриманні хабара в розмірі 500 тисяч доларів.

Фото: Макс Левін

Екс-голову Держфінпослуг Василя Волгу засудили до 5 років позбавлення волі.

Шевченківський райсуд Києва ухвалив відповідне рішення у понеділок після майже чотиригодинного оголошення тексту колегії суддів головуючою суддею Тетяною Овсепян.

Водночас суд вирішив не задовольняти прохання прокуратури про конфіскацію майна Волги, але позбавив його права протягом трьох років обіймати організаційно розпорядчі й адміністративно виконавчі посади в організаціях та установах усіх форм власності.

Коментуючи по завершенню оголошення вироку перебіг подій, в інтерв'ю журналістам В. Волга зазначив, що, на його думку, те, що написав суд - це "знахідка".

За словами Волги, призначений термін покарання – це практично те, що просила прокуратура, і суд виконав це прохання. Відповідаючи на питання, чи буде подаватися апеляційна скарга, він сказав: "Так, звичайно, ми будемо подавати апеляцію. Зараз будемо вивчати матеріали, думати і готувати її"

.

Як відомо, Волгу звинувачували у спробі отримання хабара в розмірі 500 тисяч доларів в обмін за дострокове виведення тимчасової адміністрації з Першого кредитного товариства.

Окрім того, йому інкримінували розтрату 47 тисяч гривень бюджетних коштів унаслідок незаконного оформлення на роботу в Держфінпослуг водія Присяжнюка.

Сам Волга всі звинувачення відкидав. На його думку, справу проти нього сфабриковано з вкрай грубими нестикуваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram