ГоловнаПолітика

Єврокомісія покарає упереджені щодо українців держави

Україна вимагає справедливості під час видачі віз.

Єврокомісія покарає упереджені щодо українців держави
Фото: www.segodnya.ua

Європейська комісія готує претензії до країн-членів Євросоюзу, які несправедливо ставляться до українців у візових питаннях.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський у Брюсселі після зустрічі з комісаром ЄС із питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрем.

"Сьогодні українська влада надає всю абсолютно інформацію про несправедливе ставлення різних країн ЄС до наших громадян щодо отримання віз. Ця інформація вся узагальнюється, і сьогодні навіть доходить до того, що будуть готуватися певні претензії з боку Єврокомісії до цих країн", - сказав Хорошковський.

Він зазначив, що Єврокомісія може ініціювати певні санкції до країн, які несправедливо ставляться до українців, зокрема звертатися до Європейського суду.

"Для нас це було важливо почути, тому що ми хочемо справедливого ставлення до наших громадян, і завдання уряду - постійно тримати руку на пульсі в цьому питанні", - зазначив український перший віце-прем'єр.

Нагадаємо, в рейтингу найнедружніших до українців посольств, складених виданням "Корреспондент", лідирують дипвідомства Італії та Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram