ГоловнаПолітика

Опозиція готує для Держдепу США список нев'їзних чиновників

У перелік, зокрема, увійдуть Віктор і Олександр Януковичі.

Опозиція готує для Держдепу США список нев'їзних чиновників
Фото: podrobnosti.ua

Об'єднана опозиція надішле Державному департаменту США список посадових осіб, яким слід обмежити в'їзд на територію цієї країни.

Про це на брифінгу в Харкові сказав захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

"Ми звернемося до Державного департаменту як Об'єднана опозиція з нашим баченням ситуації, з нашим варіантом списку", - сказав Власенко.

На його думку, список українських посадовців, яким слід обмежити в'їзд на територію США, повинен очолювати Президент Віктор Янукович, "який особисто контролює й організовує кожен крок у справі Юлії Володимирівни Тимошенко".

Прем'єр Микола Азаров, "який дозволяє собі давати оцінки діям людей, називаючи їх злочинцями, ще не маючи остаточного судового рішення", також повинен увійти до переліку, як і син Президента України Олександр Янукович як "основний спонсор тоталітарного режиму в Україні", переконаний Власенко.

В'їзд у США, на його думку, слід заборонити і генеральному прокуророві та його першому заступникові, керівникам правоохоронних органів, прокурорам, слідчим, суддям, причетним до справи Тимошенко.

Водночас він вважає, що якщо Держдеп США прийме список осіб, яким буде обмежено в'їзд, його заледве чи оприлюднять. "Я не впевнений, що ці списки будуть публікувати", - зауважив Власенко.

Нагадаємо, в ніч із п'ятниці на суботу Сенат США ухвалив резолюцію з вимогою звільнити Юлію Тимошенко і з закликом до американської влади застосувати санкції щодо осіб, які причетні до її ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram