ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ПАРЄ просить українських чиновників не зловживати адмінресурсом на виборах

В організації вважають, що українські виборці не довіряють політикам.

ПАРЄ просить українських чиновників не зловживати адмінресурсом на виборах
Фото: newportal.com.ua

Передвиборна делегація Парламентської асамблеї Ради Європи закликає держчиновників і учасників парламентських виборів не зловживати адмінресурсом.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

"Олігархізація політики України, злиття політичних і економічних інтересів, є предметом для серйозного занепокоєння. Делегація закликала державних чиновників і учасників виборів утримуватися від зловживання адміністративними ресурсами та приватними економічними засобами, щоб маніпулювати виборчим процесом і спотворювати волю народу", - сказано в ньому.

Я хотів би ще раз попередити всіх чиновників, всіх рівнів - втручання у виборчий процес є порушенням законодавства, і ми будемо перевіряти кожен такий факт.

— Віктор Янукович, Президент України

Делегація ПАРЄ закликала політиків поставити суспільні інтереси вище за свої власні для боротьби з фактичною відсутністю довіри до політики і політичних інститутів з боку багатьох виборців.

Представники Асамблеї також рекомендували владі і всім учасникам виборчого процесу вжити всіх необхідних заходів для забезпечення чесності та демократичності парламентських виборів.

Також делегація ПАРЄ відзначила, що передвиборна кампанія була затьмарена ув'язненням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та їх неможливістю в зв'язку з цим брати участь у виборах, однак, на їхню думку, це питання не повинне стати причиною визнання виборів нелегітимними до їх проведення.

Нагадаємо, делегація ПАРЄ відвідала Україну 20-21 вересня. Близько 40 спостерігачів ПАРЄ мають намір повернутися в Україну для моніторингу голосування на парламентських виборах.

Варто зазначити, що Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) відзначає активне використання кандидатами в народні депутати адмінресурсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram