ГоловнаПолітика

Арбузов пообіцяв США "жорсткі реформи" від "молодих реформаторів"

Голова НБУ мітить у крісло прем'єра?

Арбузов пообіцяв США "жорсткі реформи" від "молодих реформаторів"
Фото: Макс Левин

Після парламентської кампанії на країну чекає новий виток реформ. Цього разу під керівництвом команди "молодих реформаторів" на чолі із Сергієм Арбузовим.

Про це, за словами власних джерел LB.ua у США, йшлося - окрім іншого - на двосторонніх зустрічах членів української урядової делегації з американською стороною. Візит делегації на чолі із Сергієм Арбузовим у США відбувся минулого тижня. До її складу увійшли також Олександр Клименко, Юрій Колобов, Едуард Ставицький, інші вищі чини. Офіційне мотивування поїздки - переговори з МВФ і Світовим банком про відновлення співпраці.

Насправді візит - за словами американської сторони - був чимось на зразок спроби "самопрезентації" команди "молодих реформаторів". Гості неабияк здивували заокеанських візаві, позиціонуючи себе як людей, які не просто не сумніваються в тому, що скоро зійдуть на вершини влади, а й не соромляться говорити про це. Скоро - у сенсі "відразу після 28 жовтня", - йдеться в тексті шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Чуйка" як фактор стратегії".

"Оскільки кістяк української делегації складався з чинів не найнижчих рангів, американці наївно поцікавилися - кого саме вони мають намір замінити. На що отримали гранично чітку відповідь - команду нинішніх ретроградів на чолі з Миколою Азаровим.

І не важливо, що парламентські вибори зміни Кабміну зовсім не передбачають", - йдеться також у матеріалі.

"Молоді реформатори" - за словами тих, хто мав честь спілкуватися з ними у США, - акцентували: ми, мовляв, маємо чіткий план реформ, і його повномасштабне втілення - особиста наша амбіція. Так, ми реалісти і розуміємо, що просто не буде - економічні труднощі неминучі, тому на якийсь час буде потрібна "жорстка влада". Так, народові доведеться затягнути паски, але з часом люди це оцінять. Благо, до 2015 року час є.

Бажаючи трохи краще вникнути в амбітні плани молодих донецьких професіоналів, американці поставили ще одне наївне запитання: а в чому, власне, полягає "ідея прориву", що саме - на думку гостей - слід зробити для відчутного "покращення". Але цієї відповіді вони так і не отримали - таємниці їм ніхто не розкрив", - резюмує автор.

Повністю текст - про зовнішньополітичні маневри української влади і сутички по лінії "олігархи-влада" під час парламентських виборів, читайте тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram