ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Об'єднана опозиція заявляє про грубі порушення в Одеській області

"Батьківщина" стверджує, що жеребкування до виборчкомів проводили нечесно.

Об'єднана опозиція заявляє про грубі порушення в Одеській області
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція заявляє про грубі порушення під час формування дільничних виборчих комісій в Одеській області в ніч із 21 на 22 вересня.

"Жеребкування проводили приховано, навмисне затягували, створювали штучні бар'єри в процесі подання кандидатур для включення до складу дільничних виборчих комісій. Досі всі учасники виборчого процесу не можуть отримати результатів жеребкувань, що може свідчити про відверті фальсифікації та підтасовки", - йдеться в заяві прес-служби Одеської обласної організації ВО "Батьківщина", повідомляє "Інтерфакс".

У зв'язку з цим Об'єднана опозиція "Батьківщина" має намір звернутися до Генеральної прокуратури, а також до міжнародних структур із закликом уплинути на органи виконавчої влади України з метою припинення фальсифікації результатів виборів в Одесі й Одеській області.

Крім того, прес-служба Одеської обласної організації ВО "Свобода" поширила заяву, що окружком виборчого округу №135 (Приморський район Одеси) відхилив список кандидатур, запропонованих ВО "Свобода" до складу дільничних виборчих комісій.

"Мотив - нібито в поданні замість підпису голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока стоїть факсиміле. Водночас, на яких підставах зроблено наступні висновки, в постанові не вказано", - йдеться в заяві "Свободи".

У зв'язку з цим уповноважені особи "Свободи" по 135-му виборчому округу готують позов до Одеського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати незаконні рішення комісії і провести повторне жеребкування.

Нагадаємо, ЦВК дозволила виборцям змінювати місце голосування без зміни виборчої адреси лише в межах одного виборчого округу.

Раніше голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що необхідно перешкодити використанню права зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший.

Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO стурбована масовою зміною виборцями свого місця голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram