ГоловнаПолітика

Резолюція США щодо України висловлює позицію тих, хто її "проштовхнув", - американський експерт

Ухвалена резолюція не має обов'язкового характеру.

Резолюція США щодо України висловлює позицію тих, хто її "проштовхнув", - американський експерт
Фото: presstv.ir

Ухвалена сенатом США резолюція щодо України не має обов'язкового характеру і свідчить лише про позицію тих людей, які її "проштовхнули".

Про це повідомив виконавчий директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія (Anthony Salvia).

"Недавно сенат США ухвалив резолюцію, на яку ЗМІ США не звернули особливої уваги... Як відомо, сенат Сполучених Штатів приймає багато резолюцій із різних питань. США ... у багатьох аспектах дійсно займають лідируючі позиції, тож цілком природно, що політики та сенатори висловлюються з різних питань, що стосуються різних частин світу. Випадок із цією резолюцією не є винятком: вона не має обов'язкового характеру, не зобов'язує сенат вчиняти будь-які дії, вона лише висловлює позицію тих людей, яким удалося "проштовхнути" її в сенаті ", - заявив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Салвія зазначив, що США все ще занепокоєні ситуацією з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, але питання полягає лише в тому, щоб залучати до правосуддя всіх однаково, а не вибірково. Водночас варто враховувати всі деталі резолюції, щоб не здавалося, що автори документа не беруть його до уваги.

"Звичайно, політиків не можна притягнути до відповідальності, питання лише в тому, щоб це відбувалося не вибірково, і закон при цьому застосовували до всіх однаково, а судова система не була заполітизованою. Одночасно це ще не означає, що особа не є винуватою", - наголосив експерт.

Нагадаємо, 22 вересня, сенат США схвалив резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко і санкції стосовно осіб, які причетні до її ув'язнення.

"Сенат закликає негайно звільнити з-під варти Юлію Тимошенко та всіх політичних засуджених", - наголошено в документі. Відповідно до документа, сенат закликає Держдеп "блокувати видачу віз особам, які відповідають за взяття під варту та неприпустиме поводження з Тимошенко і більш ніж дюжиною політичних лідерів, пов'язаних із Помаранчевою революцією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram