ГоловнаПолітика

Сьогодні вирішиться доля Волги

Держобвинувачення просить для екс-глави 6 років з конфіскацією.

Сьогодні вирішиться доля Волги
Фото: Макс Левин

У понеділок, 24 вересня, Шевченківський районний суд Києва оголосить вирок екс-голові Державної комісії України з регулювання ринків фінансових послуг Василю Волзі.

Нагадаємо, в останньому слові Волга просив суд виправдати його в частині обвинувачення, яке стосується хабарництва. Водночас він визнав свою провину в частині службової недбалості.

Державне обвинувачення просить Шевченківський районний суд Києва засудити Василя Волгу до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"...фабрикація кримінальної справи - це робота професіонала, і допускати до фабрикації кримінальної справи дилетантів не можна. Тобто справа, сфабрикована проти мене, вона сфабрикована з такими грубими нестиковками, що мені здається, що це закінчиться виправдувальним вироком, і надалі я буду вимагати покарання тих людей, які непрофесійно сфабрикували проти мене цю кримінальну справу"

— Василь Волга, екс-глава Держфінпослуг

Нагадаємо, Волгу затримали 19 липня 2011 року. 21 липня стало відомо, що проти нього було порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара в розмірі $500 тис. за попередньою змовою осіб.

Президент України Віктор Янукович указом від 25 липня 2011 року звільнив Волгу з посади голови Нацкомфінуслуг у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram